Múdrosť dňa

Každý jeden deň máme príležitosť na zmenu

nedeľa 27. júna 2010

Problémy sveta a Slovenska- 1.časť AFRIKA

Ahojte! Som vaša nová prispievateľka. Na stardolle som Juliet15559 a moja rubrika bude: Problémy sveta a slovenska a prispievať budem každý piatok...Tu je môj prvý článok:


Jedným z problémov našej spoločnosti je chudoba. Keď niekto počuje toto slovo, predstaví si rodinu biedne poobliekanú, v skromne zariadenom domčeku so sociálnymi dávkami a učenlivé a poslušné deti, ktoré sú vďačné každej pomoci.
Takto je to, väčšinou , na Slovensku. Ale čo taká Afrika? Ako tu vizerá chudoba?
Všade smrad, neporiadok, nepekné rituály ako "obriezka" napríklad, ťažká práca detí v kamenolome, ktoré rodičia predaliu do otroctva..

Rodičia, čo predajú deti do otroctva:
Myslíte si, že sú to krkavčí rodičia? Ani nie. Ochorie im mladšie deiťa, ale nemajú peniaze na lekára, tak predajú staršie dieťa do otroctva. Že je to kruté a nespravodlivé? V Afrických štátoch je to úplne bežné a normálne. A kedy deti z lomu prepustia? Keď si odpracujú časť peňazí, ktoré zaplatili rodičom, aby im dieťa predali. A koľko krát deti jedia za deň? 0-1 krát. Kruté nie?

Ďaľší Africký obľúbený spôsob, ako prísť k peniazom prostredníctvom potomkov je detská prostitúcia. Mladé dievčatá od 11 rokov musia pod dohľadom rodičov trpieť týraniu násilníka preto, aby mali zajtra čo jesť. Pohlavné choroby nie sú výnimkami. A to ani nechcem písať o dievčenskom rituále- obriezke, ktorú MUSÍ bez výnimky absolvovať každé mladé dievča. Čo je to obriezka? Je to starý a v niektorých afrických častiach zachovalý rituál, pri ktorom sa mladým dievčatám odrežú všetky vonkajšie pohlavné orgány. A nielen to! Je naozaj smutné o tom písať. Jedna známa modelka- WARIS DIRIE (ktorá je, mimochodom aj na stardolle) tiež prežila tento rituál, ušla z afriky do ameriky (zázrak!) a stala sa svetoznámou modelkou! Jej príbeh je priam neuveriteľný a rozhodla sa o ňom napísať knihu, ktorá sa volá "Púštny kvet" .

Nezatvárajte oči pred takýmito vecami len preto, že Vás sa to netýka. Sú rôzne verejné zbierky, ktoré často usporiadava napr. UNICEF, tak majte srdce a aspoň 1x sa zapojte.

3 komentáre:

T-B povedal(a)...

Wau. No hrozné :(

I love Angels povedal(a)...

tak to teda.. :(

smilegirl111 povedal(a)...

to je strašné :(