Múdrosť dňa

Každý jeden deň máme príležitosť na zmenu

sobota 26. júna 2010

Poradňa

Ahoj smajilík. Volám sa Elena ale volajú ma Eli. Mám jden problém, na ktorý mi je blbé pýtať sa mamy. Ide leto... a moje nohy aj celé telo je obsypané chlpmy... Aký je zaručený spôsob, ako sa ich zbaviť? Poraď, prosím! Eli (13)

Mnoho slečien v Tvojom (alebo aj našom) veku trápi táto otázka. Každej odpoveď je individuálna. Každému, ako pri nosení topánok (niekto nosí balerínky, niekto tenisky), vyhovuje niečo iné. Preto Ti sem napíšem zopár druhov depilácie a ty sama sa potom rozhodni, ktorý tip si vyberieš.
http://img.topky.sk/zivot/127999.jpg/nohy-holenie-depilacia.jpg
Voskové pásiky
Voskové pásiky sú hlavne pre tie, ktoré ktorým nevadí nejaká tá bolesť a uprednostňujú dlhodobý výsledok. Používajú sa jednoducho: nahreješ pošúchaním rúk, prelepíš a v protismere rastu chĺpkov jednoducho strhneš.
-výhody: oholenie vydrží približne tie 2 týždne, čo je pomerne dlho, pretože chlpy zmiznú aj s korienkami ,,, jeden pásik môžeš použiť aj 2krát
- nevýhody: trochu dosť to bolí, ale výsledok nie je okamžitý- prvý deň alebo dva rátaj s červenými bodkami.
K voskovým pásikom by mali byť pribalené aj hydratačné handričky, aby bolo podráždenie pokožky čo najmenšie. Voskové pásiky značky VEET (najodporúčanejšie) zoženieš do 5€, ale môžeš si zakúpiť napr. v ORIFLAME
http://www.oriflame-online.sk/oriflame_obrazky/Depilacne-voskove-pasiky-Silk--Smooth.jpg

Depilačné krémy
Depilačné krémy majú veľkú výhodu: bezpečnosť a bezbolestnosť, ale k nevýhodám patrí hlavne to, že o nejaké 3 dni začnú chĺpky znova vyrastať dosť viditeľne. Znova sú rôzne druhy depilačných krémov, ale také najodporúčanejšie sú tie značky VEET, malé balenie stojí tiež do 5€, vystačí tak na 1-2 použitia, veľké balenie stojí do 12€, ale to je už vo forme spreju.
Krém- musíš po nohe rozotrieť
Sprej- Na nohu nastriekaš
Rada: keď sa chystáš nohy si depilovať krémom/sprejom, najskôr vyskúšaj na malom kúsku pokožky, aby si zistila, či nie si na prípravok alergická (viac podrobností nájdeš v probalenej príručke).
http://www.blushingbuyer.co.uk/product_images/Medium/VEDEBC%3BWarehouse%3BWarehouse.jpg

Holiaci strojček na elektrinu/batérie
Výhody: stojí zo všetkého najviac, ale môžeš ho používať "donikdaja" , oholenie vydrží dosť dlho, 1-2týždne
Nevýhody: dosť to bolí, ale na všetko sa dá zvyknúť ,,, je dosť drahý a ak nie si zrovna najšetrnejšia, bez vedomia rodičov si ho asi nekúpiš.
Strojčekom sa holí veľmi jednoducho: prechádzaš ním po nohe zhora nadol. Ale neodporúčam holenie "nasucho" , vždy si nohy najskôr navlhči (ak máš vodeodolný strojček).
Nejakú konkrétnu značku nemôžem odporučiť, na trhu je množstvo druhov.

Holiaci strojček/žiletka
Pre kvalitnejšie žiletky sa používa aj pomenovanie holiaci strojček. Väčšinou na obaloch píšu že sú jednorázové, ale ak si strojček nezatupíš, môžeš ho použiť aj 2-3 krát. Ale ak sa čepieľky zatupia a ty ich znova použiješ, môžeš si spôsobiť nepekné poranenia- dorežeš si nohy. Uč sa na cudzích chybách nie na svojich a nechaj si povedať- viem čo hovorím :-))
Ako zistíš, či je žiletka tupá? Skoro nijako. Ale dá sa to tak cca zistiť podľa pásika nad čepieľkami. Ak začne strácať farbu a farbiť sa do siva alebo blednúť, strojček je nepoužiteľný. To, či sú čepieľky tupé sa dá aj cítiť, ale nie každý je tak citlivý. Tu sa ale oplatí trošku "zainvestovať" , pretože dúfam s nechceš poraniť. Strojčeky sa predávajú najmä vo väčších baleniach, kde sú minimálne 2 kusy. Môžem odporučiť zančku Gilette Simply Venuzs - ružové vecičky, kde sú v balenú štyri kusy a stoja do 4€ .
Nohy si hol VŽDY namokro, buď mokré vodou, alebo si kúp penu na holenie, zoženieš do 4€.
http://www.lynku.com/php_includes/image_resize.php?length=200&quality=100&forcesquare&file=9359593
Lasér
"Lejzer" je odborné odstránenie chĺpkov pomocov laséra, výsledok je doživotný. Prvých pár dní je to pekelná bolesť, ale neskorší výsledok stojí zato.

T!P: Ak používaš strijček, alebo depilačný krém, vždy si po použití natri nohy hydratačným krémom, napríklad : NIVEA BABY.
T!P: Ak si sa rozhodla použiť depilačný krém alebo vosk a bude to Tvoje prvé holenie, zakúp si VEET Debut, ktorý je určený práve pre teba- pre mladú slečnu ktorá sa ide holiť prvý krát
T!P: Momentálne je holiaci strojček ako darček k časopisu BRAVO! (cena časopisu=1,29€)

Žiadne komentáre: