Múdrosť dňa

Každý jeden deň máme príležitosť na zmenu

piatok 30. júla 2010

Lov Veľrýb

Od roku 1987 Japonsko zabilo vyše 11 000 veľrýb, bez hanby sa vzpierajúc globálnemu zákazu.

Počas uplynulého roku IWC (Medzinárodná veľrybárska komisia) rozmýšľala o svojej budúcnosti, zmietajúc sa v zajatí histórie veľrybárstva a meniacej sa doby, ktorá vyžaduje ochranu týchto inteligentných cicavcov. V tejto neistote bolo v marci navrhnuté, aby boli kvóty pobrežného lovu veľrýb upravené v prospech Japonska.

Milióny ľudí v celej Európe veria, že komerčný lov veľrýb by mal byť zastavený z jednoduchého dôvodu – je neskutočne krutý.

Vystreľujúce harpúny používané na zabitie veľrýb sa za posledných vyše 100 rokov zmenili len málo, a aj samotné údaje Japonska ukazujú, že vyše 60 % veľrýb nezahynie okamžite. Ich rozmery znemožňujú ich humánne zabíjanie na mori – niektoré bojujú aj vyše hodiny s hroznými zraneniami, pričom sa zúfalo pokúšajú o únik.



Podľa mňa to už je naozaj nehumánne čo robia ľudia zvieratám :(

7 komentárov:

bep_girl povedal(a)...

hrozneeee a ten obraazok...:(((

Alex povedal(a)...

chudatka sprosty japonci si myslia ze mozu takto zneskodnovat a zabijat chudatka velryby???a uz aj lovia delfinov hnusaci su na tie zvieratka kruty dala by som ich za chranene !!!!ved oni proti nim nic nezmozu je to krute a tak tomuto sa hovory BIZNIS

smilegirl111 povedal(a)...

To je starašné :(

Anonymný povedal(a)...

to uz nemaju rozum ?? ty kokso :( take krasne tvory .. a takto skoncia ich zivoty .. mozno aj na taniery !!!! vsetko je mozn éé .. ..... to je hrozne coho su ty ludia v dnesnej dobe schopníí !!!!!!!!!!!

teta_avrill1

Alex povedal(a)...

chudence:(

smilegirl111 povedal(a)...

naozaj k tomu nemám slov... a to som si myslela,že také velké zvieratá sa nezabíjajú :(

smilegirl111 povedal(a)...

no ako ten obrazok je strasný :-(