Múdrosť dňa

Každý jeden deň máme príležitosť na zmenu

nedeľa 24. októbra 2010

Tik-tak... Cŕŕŕn!!

Zajtra je pondelok... hmm. Komu by sa chcelo vstávať a ísť do školy? Ja medzi tých "school nadšencov" teda nepatrím. Dnes ma tak napadlo, že sem hodím jeden článok na zamyslenie a pripojím aj rady, ako ráno stihnúť školu. Aj keď... aj pre mňa to býva občas problém. :)

Ako do školy nezaspať a pritom stihnúť všetko, čo sme si naplánovali?
Niekedy nebýva problémom to, že sa nezobudíme, však čo, budík zazvoní, ale to motanie s ráno a hodinové vyliezanie z postele býva dobrý zabijak!! A ja viem (a budete vedieť už aj vy), ako proti tomu bojovať.
http://nd01.jxs.cz/670/750/1b8eccb83a_12133651_o2.jpghttp://www.24hod.sk/obrazky_clankov/2009-06-10x/40203.jpg
1. NIKDY si nenechávaj učenie a domáce úlohy na ráno. Sprav si ich radšej poobede, ráno bude svet krajší
2. Keď ráno vstaneš, ako prvé si usteľ posteľ, aby Ťa už naspäť nelákala
3. Hneď potom si choď umyť zuby, nech ťa to preberie, poprípade si daj malú sprchu. Zuby si umývaj zásadne pred jedlom, aby si nepojedla všetky tie bacily, ktoré sa Ti cez noc v ústach nahromadia. A preč s trápnymi rečami ako má moja kamarátka, že zuby si umyla večer. CHACHA. Ráno zuby umy pred jedením a bodka. Prospeje to Tvojmu zdraviu- tomu ver.
4. Aby Ti chuť do jedla nekazila príchuť zubnej pasty, po umytí zubov sa choď prezliecť z pyžama do oblečenia do školy, učeš sa a po prípade namaluj.
5. Konečne vytúžené raňajky a šup do školy!
Tento návod stihneš za 25 minút, takže ak vstávaj o pol siedmej ako ja, o siedmej už nemáš čo robiť.
http://www.kankan.sk/content/articles/675/article-cistenie-zubov-1.jpghttp://www.cire.com/wp-content/uploads/2009/08/brush.pnghttp://img.cas.sk/img/8/article/483681_zena-krasa-liceni-make-up-crop.jpg
Škola je super. Tak prečo si ju nevážime?
Povieš si: "Čo je na tej hnusnej škole ako super?? Trápne domáce úlohy, alebo nechutné obedy, či ťažké písomky??" Áno presne to. Ak chceš raz v živote niečo dosiahnúť, musíš sa učiť minimálne po koniec strednej školy. Zamysli sa. Čo by dali deti v AFRIKE za to, aby mohli chodiť do školy ZADARMO, písať do zošitov perami, mať ZADARMO učebnice, v škole obed, ktorý nestojí viac ako 1€.... To všetko, čo my máme je viac ako závidenia hodné a keď si toto všetci uvedomíme, bude to asi najväčší pokrok v myslení dnešných tupých detí.
Ak si teraz hovoríš: "Haha, ale ja nie som v afrike. To ako žijú, je ich problém. Pokojne sa s nimi vymením".
Že nie si v Afrike? Ale mohla si byť. Máš šťastie, že si na narodila v európe, ktorá je pomerne vyspelá a máš to všetko, čo máš. Nikde na svete sa nežije lepšie, ako v európe, to mi ver. Meniť sa s nimi by bola hlúposť. Choroby, v triede 60 žiakov, samý prach...
http://users.tkk.fi/jkujansu/Graph/Pics/noschool.jpghttp://blogs.millenniumpromise.org/wp-content/uploads/2009/06/girls-in-school.jpg
Záver článku? Ďakuj Bohu za školu a nemeškaj do nej :D...

3 komentáre:

T-B povedal(a)...

mňa vždy budí pes ;D

Heňa povedal(a)...

Ja mám na budík American Idiot. :D Na to sa parádne vstáva, keď to začne hučať... :D

zuzana23 povedal(a)...

ja som dneska dosla 5 min pred zvonenim :DDD keby sme nemali auto tak mam poznamku:DDD